Препоръчано, 2020

Избор На Редактора

Facebook става наистина отчаян, за да направи Messenger Stories работа

Откакто Facebook (и неговият пакет от приложения) започна да изтръгва Snapchat, компанията непрекъснато добавяше функция за истории към приложенията си по един или друг начин. Има Facebook Stories, има Instagram Stories, а също и истории във Facebook Messenger (които са различни от Facebook Stories, между другото).

Докато Instagram Stories са огромен хит и Facebook Stories също са се сближили с течение на времето, аз, от една страна, не съм виждал хора, използващи функцията на Messenger "My Day" ... като, изобщо.

Facebook иска да разкаже посланици за работа… Отчаяно

Но нова промяна в начина, по който работи Facebook Messenger, ме кара да се чувствам, че гигантът на социалните медии е все по-отчаян, за да накара историите да се изработят и в Messenger, дори ако това означава да накара хората да публикуват изображенията си в „Моят ден“.

Преди да ви кажа какво се е променило в Messenger, нека погледнем бързо начина, по който Messenger е работил по-рано.

Messenger Stories: Как са работили

Facebook искаше да улесни потребителите да правят снимки и видеоклипове, които да споделят в Messenger, или да изпращат съобщения до Messenger, така че всеки път, когато щракнете върху снимка с вградената камера в Messenger, можете да я добавите към „Вашият“ Ден “, с изключение на множеството анотации, стикери и опции за драскане, които приложението се появи.

След това можете да натиснете бутона със стрелка, за да изберете хората, с които искате да споделите снимката или видеоклипа, и това беше.

Messenger Stories: Как работят сега

Сега, обаче, ако не докоснете опцията за добавяне на снимката към „Денят ви“ и изберете да я споделите в лични съобщения с приятел или контакт във Facebook, Messenger ще постави отметка в квадратчето до „Моят ден“. по подразбиране - нещо, което много потребители няма да гледат, докато избират контактите, с които споделят медиите; или поне това вероятно се надява на Facebook.

И така, какъв е проблемът тук, наистина?

Сигурен съм, че най-малкото някои от вас се чудят защо е проблем, който Messenger избира за споделяне към „Моят ден“ по подразбиране сега. В края на краищата не е възможно да не премахнете отметката от тази опция и да не споделяте снимката или видеоклипа с разказите на Messenger, нали? Добре, но все още има много грешки в това.

На първо място, когато потребителят избере да споделя съобщенията, снимките и видеоклиповете си, той трябва да бъде избора на потребителя изцяло (изберете да бъде операционната дума тук) и с това ново нещо, което Messenger прави, опцията за споделяне на медии с разказите на Messenger е преминала от функция за включване към функция за изключване . Никой не обича да изключва функции, когато става въпрос за поверителност.

Второ, и вероятно нещо, на което ще се погрижат приличен брой хора, е фактът, че те са свикнали просто да избират контактите, с които искат да споделят своите снимки и видеоклипове, и да ги изпратят. Повечето хора вероятно проверяват, за да се уверят, че са избрали правилния контакт, но някои хора може и да не ги споделят и те ще споделят снимките и видеоклиповете не само с избраните от тях контакти, но и с целия си списък с контакти . Функцията "Моят ден" на Messenger.

Какво можеш да направиш?

И така, какво наистина можете да направите? Не е като просто да слезете от Messenger. Вероятно повечето от вашите контакти използват Messenger за комуникация. Ако те не го направят, добре, да излезете от Messenger определено е една от опциите за вас… екстремна опция, да, но въпреки това опция.

При по-малко агресивни опции можете да направите следните две неща:

  • Махнете отметката от квадратчето до „Моят ден“ всеки път, когато правите снимка или видеоклип. Това обаче може да се окаже твърде тромаво, за да се прави всеки път, особено ако използвате функцията много.
  • Отворете нишката на Messenger с контакта, към който искате да изпратите изображението, и използвайте камерата от нишката на съобщението, за да направите снимката. По този начин снимката ви не се споделя с „Моят ден“. Това отново ще бъде проблем, ако искате да споделите една и съща снимка с група хора.

Ако искате сигурен, еднократен метод, следвайте стъпките по-долу:

  • Натиснете зъбчатката Настройки до „Моят ден“ и натиснете „Персонализирана“.

  • Ще видите списък с вашите контакти във Facebook. Не избирайте нито един от тях и натиснете бутона за връщане назад. Facebook ще ви покаже предупреждение, че „ никой няма да може да види вашия ден. - Натиснете OK и това е всичко.

Сега можете да позволите на Messenger да сподели тези снимки и видеоклипове с „My Day“, защото никой няма достъп за преглед на вашите Messenger истории.

Top