Препоръчано, 2022

Избор На Редактора

Как да деактивирате функцията „Статус на Instagram“

Следвайки стъпките на компанията-майка Facebook, Instagram наскоро добави функцията „последно видяна“ към своята платформа за споделяне на изображения. Тази функция, наречена Състояние на активността, позволява на всичките ви последователи (и на всички, които ви изпращат съобщения) да знаят кога сте били последно активни. Вие също сте свободни да проверявате кога други са били последно използвали приложението. Той е приложен към раздела за директни съобщения на приложението, където разговаряте с последователите си.

Тази функция за премахване на неприкосновеността на личния живот е подобна на тази, която вече сме виждали на WhatsApp и Messenger, точно под ново име. Сега ще можете да видите и двете „активни“ и „пишещи“, които, както бихте очаквали, не са се държали добре с потребителите . Но няма нужда да се паникьосвате, защото лесно можете да деактивирате функцията, за да не позволявате на никого да знае или да знае кога някой е бил последно активен в Instagram. Ето следните стъпки, които трябва да следвате, за да деактивирате тази функция:

Деактивиране на състоянието на активността в Instagram

Забележка : Изпробвахме този метод в Instagram (версия 31.0.0.6), изпълняван на нашата Xiaomi Redmi Note 3.

1. Първо, за да ви запозная с функцията за състоянието на активността, това е начинът, по който „последният активен“ маркер под потребителските имена на хора, на които наскоро сте изпратили съобщения, ще изглежда така:

2. Можете да деактивирате тази любопитна функция, просто като се придвижите до вашия профил в Instagram и докоснете иконата "три точки" в горния десен ъгъл за достъп до настройките на устройства с Android.

Забележка : Този процес е точно подобен за iOS устройствата, с изключение на факта, че трябва да докоснете настройката cog до опцията 'Edit Profile' в Instagram.

3. Превъртете надолу до заглавието „Настройки“ под менюто с опции и ще видите превключвателя „Покажи състоянието на активността“, който трябва да изключите . Изключването на тази настройка ще спре споделянето на състоянието на вашата дейност, както и ще скрие последния активен статус на другите от вас.

4. След като деактивирате функцията „Състояние на активността“, върнете се в прозореца Директни съобщения, за да забележите, че сега ще виждате съобщенията, а не „последния активен статус“ под потребителското име .

Деактивирайте функцията за състоянието на активността на Instagram

Деактивирането на функцията „Статус на дейността“ в Instagram ще ви позволи да запазите бизнеса си за себе си. Това ще ви помогне да възстановите личния си живот, с всички онези любопитни приятели и роднини, които упорито обичат да следят отблизо своя социален живот.

Instagram просто се опитва да се превърне в полезни функции, но дава ключ за да контролира същото за вас. И така, какво е мнението ви за функцията „Статус на дейността“? Смятате ли, че е по-удобно или просто е по-добре да го деактивирате? Споделете вашите мнения в коментарите по-долу.

Top