Препоръчано, 2021

Избор На Редактора

Как да деактивирате функция Snap Map в Snapchat

Snapchat е една от най-иновативните компании там. Той постоянно актуализира приложението си, включително нови функции, които никога не сме виждали преди. Изглежда, че Snapchat въвежда нова функция всяка седмица. Само няколко дни назад Snapchat представи още една функция, наречена Snap Map. Основната идея на функцията е, че можете да виждате приятелите си на интерактивна карта и обратно. В допълнение, можете да видите Snaps на популярни събития като спортни събития, новинарски събития и други, които се случват по целия свят.

По думите на Snapchat, функцията е въведена, така че хората не само могат да видят какво правят техните приятели, но и да се присъединят към тях, ако искат. Но много хора вече са изпаднали, което може да включва дори и вас. Фактът, че някой може да ви види къде се намирате, превръща приложението в рай за сталкера. Е, не съвсем, функцията Snap Map не е задължителна и можете да изберете да я деактивирате. Така че, ако се притеснявате малко за проследяването, ето как можете да деактивирате функцията Snap Map в Snapchat в Android и iOS:

Изключете Snap Map чрез Snapchat настройки

1. Достъп до настройките на Snap Map

Достъпът до менюто с настройки за вашата Snap Map е много лесен. Когато стартирате приложението, просто притиснете във визьора на камерата, за да влезете в режим Snap Map . Докато сте там, можете да увеличите мащаба на картата, за да видите какви са тенденциите по света. За достъп до настройките докоснете иконата за настройки в горния десен ъгъл, както е показано на картинката.

2. Изберете Кой може да вижда местоположението ви

На страницата с настройки на Snap Map можете да зададете предпочитанията си за това кой може да ви вижда на картата. По подразбиране ще бъде избрана опцията „Моите приятели“, което означава, че всичките ви приятели от Snapchat ще могат да ви виждат на Snap Map. Тук, ако искате, можете също да изберете кои приятели да имат достъп до вашето местоположение. За да направите това, просто докоснете „Select Friends“ и изберете приятелите, с които искате да споделите местоположението си .

Ако не искате да позволявате на никого достъп до вашето местоположение, активирайте “Ghost Mode” . Сега никой няма да има достъп до вашето местоположение и да се види на Snap Map.

Деактивиране на Разрешението за местоположение на Snapchat

Горните стъпки ще гарантират, че никой от приятелите ви или някой друг за този въпрос няма да има достъп до местоположението ви. Това обаче не пречи на Snapchat да получи достъп до данните за местоположението ви. Ако поверителността е най-голяма загриженост, трябва да забраните разрешенията за местоположение, дадени на Snapchat от вътрешните настройки на телефона. Но помнете, след като направите това, вие също няма да можете да използвате някой от географските филтри на Snapchat.

За да направите това на Android, просто отидете в Settings-> Location-> Snapchat-> App permissions и деактивирайте достъпа до разрешението за местоположение.

Потребителите на iPhone трябва просто да отидат на страницата Настройки и да превъртат надолу, докато намерят Snapchat. Докоснете го и след това изберете Местоположение -> Никога . Това е всичко, толкова е лесно.

Спрете да се показвате на Snap Map

Новата функция на Snapchat е страхотна, но е предизвикала някои проблеми с неприкосновеността на личния живот. Да си мислиш, че други хора могат да те проследят в реално време, е малко разстроен. За щастие, Snapchat е включил и настройки, които ще ви помогнат да управлявате предпочитанията си за местоположение. Така че, харесвате ли тази нова Snapchat функция и планирайте да я използвате, или ще я деактивирате веднага щом я получите. Кажете ни в раздела за коментари по-долу.

Top