Препоръчано, 2020

Избор На Редактора

Как да деактивирате известията за заключване на екрана и прегледите в iOS 11

Възможността да преглеждате всички известия, които сме получили от множество приложения и услуги на едно място, със сигурност е ценно допълнение в днешните смартфони, но трябва ли това да е за сметка на поверителността ви? Това е нещо, за което трябва да преосмислим. В iOS потребителите могат да виждат всичките си известия от центъра за уведомяване или от заключения екран. Въпреки че преглеждането на центъра за уведомяване изисква да отключите устройството си, възможността за преглеждане на известията на заключения екран е основен прекъсвач на сделките за потребителите, които са загрижени за поверителността им. Приятелите ви дори не трябва да знаят паролата ви, за да виждат всичките ви известия, тъй като те могат да го видят директно от заключения екран. Ами, за да го вземем по-нататък, те биха могли дори да отговорят на някои от уведомленията от платформите за съобщения. Много се притесняваш? Ние сме тук, за да ви помогнем, тъй като ще ви уведомим точно как да деактивирате известията за заключване на екрана и визуализациите на устройството ви с iOS:

Деактивирайте известията за заключване на екрана в iOS 11

Към настоящия момент известията за заключване на екрана не могат да бъдат изключени изцяло наведнъж. Вместо това трябва да деактивирате тази функция за всяко приложение поотделно. Например, известията от платформи за съобщения като WhatsApp, Facebook и др. Може да са вашият основен приоритет, така че можете да деактивирате известията за заключване на екраните за тези приложения и услуги. Ако нямате представа как да постигнете това, просто следвайте стъпките по-долу:

  • Отворете приложението „Настройки“ на вашето устройство iOS и натиснете „Известия“ . Сега просто превъртете надолу и изберете приложението, за което искате да забраните известията за заключен екран. Тук реших да деактивирам известията за заключване на екрана за WhatsApp

  • В следващото меню ще можете да изключите известията за заключване на екрана за съответното приложение, като просто докоснете превключвателя „Показване на заключен екран“ .

Е, това е почти всичко. Няма да можете да виждате никакви уведомления от това приложение на заключения екран. Въпреки това, си струва да се отбележи, че вашето устройство все още ще получи сигнал или вибрира, когато получите уведомление от това приложение.

Деактивирайте Преглед на известия в екрана за заключване на iOS 11

Сега, след като сте деактивирали известията за заключване на екрана за определено приложение, следващото нещо, което трябва да направите, е да деактивирате прегледа на известията, който се показва временно на заключения екран за няколко секунди, веднага щом получите ново съобщение или сигнал. Въпреки че визуализацията трае едва няколко секунди, това кратко време все още е достатъчно добро, за да може някой да прочете цялата информация, изведена на екрана.

  • Е, за да деактивирате визуализацията на известия, отидете в Настройки -> Известия на вашето устройство с iOS и натиснете „Покажи визуализации“ . В следващото меню изберете “When Unlocked”, за да се уверите, че визуализациите се показват на екрана, само след като устройството е отключено с помощта на парола, Touch ID или Face ID.

Прегледът за известия може да бъде активиран или деактивиран само за всички приложения наведнъж, а за разлика от известията за заключване на екрана, Apple не ви позволява да деактивирате тази функция за всяко приложение поотделно.

Деактивиране на известията и преглед на заключване на екрана в iOS 11

Възможността да преглеждате и отговаряте на всички съобщения и сигнали, изведени на екрана за заключване като уведомление, е доста кошмар, ако сте човек, който е загрижен за поверителността. Като се има предвид това, някои други все още могат да считат тази функция за доста полезна, тъй като не трябва да отключват телефона си всеки път, само за да прочетат известие. В крайна сметка всичко се свежда до лични предпочитания. Ако поверителността е основен приоритет, можете лесно да деактивирате тази функция от настройките на устройството само за няколко секунди. И така, коя предпочитате? Поверителност или удобство? Кажете ни, като снимате ценните си мнения в раздела за коментари долу.

Top