Препоръчано, 2021

Избор На Редактора

Как да върнете синхронизирането „Докато зареждате само“ в Google Фото

Google Снимки е може би най-използваното ми приложение на Google след Gmail. Всъщност, това е едно от любимите ми среди на множество приложения, които Google може да предложи. Google Фото направи живота ми относително по-лесен. Всички снимки, които вземам на устройството си с Android, се синхронизират автоматично на всичките ми устройства. Приложението е достатъчно умен, за да категоризира автоматично всичките ми снимки и най-хубавото е, че прави споделянето на снимки по-лесно. Мога дори да споделям цели албуми с моето семейство или приятели и те ще могат да видят снимките с високо качество. Няма забележима компресия, която се случва в други приложения (WhatsApp). Също така не трябва да използвам няколко приложения, цялата ми организация, архивиране и споделяне се обработват само от това приложение. Добавете и това, че получавам 15 GB безплатно място за съхранение, щастлив съм. В последните актуализации обаче Google премахна една функция от приложението си за снимки, т.е. възможността за синхронизиране само при зареждане.

Разбирам, че не е функция да загубите съня си, но наистина ми хареса, защото не трябваше да се тревожа за загубата на такса за моя смартфон, докато приложението Снимки качва снимките във фонов режим. Ако сте човек, на който липсва и тази функция, тази статия цели да върне това.

Забележка: Изпробвах тази функция на Nexus 5X (Android Nougat) и Google Pixel (Android Oreo), а функцията изглежда работи и върху двете.

Връщане на синхронизирането само при зареждане

Както бе споменато по-рано, ще ви е необходимо вкоренено устройство, за да работи този метод. Това е така, защото ще модифицираме файл, намиращ се в " /data directory ", който е недостъпен за невкоренени устройства.

1. Първо, ще ви е необходим изследовател на файлове, който ще ви позволи да влезете в главната директория на вашия смартфон. Харесвам "Solid Explorer" (безплатни покупки в пробна версия / в приложението) и използвах същото за този урок. Можете да изтеглите това приложение от Игралния магазин, като кликнете върху предоставената връзка.

2. Сега стартирайте приложението и отидете в следната директория: „ /data/data/com.google.android.apps.photos/shared\_prefs “. За да направите това, първо натиснете върху менюто за хамбургер, след което натиснете „Root“ .

3. Тук докоснете бутона за търсене и потърсете “снимки” . Сега натиснете „ com.google.android.apps.photo “ и след това натиснете " shared_prefs ".

4. photos.backup.backup_prefs.xml файла “ photos.backup.backup_prefs.xml ” в текстов редактор.

5. Сега потърсете текста, който казва “ name='backup_prefs_only_when_charging"value='false'/> ” и променете стойността от “false” на “true” и след това натиснете save.

6. Затворете приложението Solid Explorer и отидете в Настройки-> Приложения-> Снимки и докоснете „Принудително спиране“ и стартирайте отново приложението Google Фото.

7. Сега ще откриете, че опцията „Синхронизиране само при зареждане“ се е върнала и е активирана по подразбиране. Просто за да потвърдите, стартирайте Google Фото и отидете в Настройки-> Архивиране и синхронизиране и превъртете надолу, за да намерите опцията „Само зареждане“ .

Активиране на синхронизирането само при зареждане в Google Фото

Както споменах в началото, това не е марка, а просто нещо, което е удобно, ако съществува. Дори и без него, Google Фото, по мое мнение, все още ще бъде най-доброто приложение за архивиране и споделяне на снимки за използване. Чувствате ли се същото? Бих искал да знам какъв е въпросът ви. Преместете мислите си в раздела за коментари по-долу и ни уведомете за любимото си управление на снимки и инструмента за архивиране, който използвате.

Този урок беше публикуван за първи път на XDA Developers. Опитахме го и работи без никакви проблеми.

Top